2023. június 16.péntek éjszakaHősök tere, Városliget
A Mozgás Éjszakáján a részvétel ingyenes! Regisztrációnem kötelező (programért, tomboláért, képekért)

A Mozgás Éjszakáján a részvétel ingyenes! Regisztráció (programért, tomboláért, képekért)

NapÓraPercmp

TÖLTSD AZ ÉJSZAKÁT SPORTOLÁSSAL TÖBB EZER EMBER TÁRSASÁGÁBAN!

Június 16-án, péntek este újra MOZGÁS ÉJSZAKÁJA a Hősök terén és a megújult Városligetben!
22 sportágat lehet díjmentesen kipróbálni a zumbától a fitneszig, a tollaslabdától a spinning-ig. Lesz többek között éjszakai élményfutás, belvárosi kerékpártúra, gyalogtúra az új Néprajzi Múzeum tetejének érintésével és további izgalmas mozgásformák.

A Mozgás Éjszakáján való részvétel ingyenes!

CSATLAKOZZ AZ ESEMÉNYHEZ

PROGRAM

20:30 – 20:35
Tombola sorsolás – egy Merida MTB kerékpár a Bike Café Kerékpárüzlet felajánlásából és egy Garmin Forerunner 265 okosóra a Garmin felajánlásából – Hősök tere, Nagyszínpad
20:35 – 20:45
Szekeres Pál, Drávucz Rita és kerekesszékes kislánya, Flóra köszöntője a para sportágak képviseletében – Hősök tere, Nagyszínpad
20:45 – 21:00
Közös zumbás bemelegítés Roxival – Hősök tere, Nagyszínpad
21:00 – 21:15
Megnyitó – Hősök tere, Nagyszínpad
21:15 – 22:45
Zumba Angyal Andrással és csapatával – Hősök tere, Nagyszínpad

RÉSZLETEK

A részvétel ingyenes!

Program: Angyal András és Zumbás Csapata vendég fellépőkkel kiegészülve vár mindenkit egy fergeteges éjszakai közös zumbára!

Sportág bemutatása: A zumba latinos életérzést megtestesítő, dinamikus, táncos fitneszórákat takar. Története Kolumbiában kezdődött, Beto Perez táncoktató nevéhez fűződik. Egyesíti a latin-amerikai, illetve a nemzetközi zenei motívumokat és táncmozdulatokat. Táncos előképzettség viszont nem kell hozzá, a koreográfia könnyedén elsajátítható. Az edzések partiszerű atmoszférája a kezdőket is hamar magával ragadja, így a zumba pozitívan hat a közérzetre.

21:15 – 22:15

10 km – 1 pont
TÉRKÉP
Görkorcsolyázás (10,4 km) – Rajt: Szépművészeti Múzeum előtt

RÉSZLETEK

A részvétel ingyenes!

A görkorcsolyázás 3 fő kategóriába sorolható: fitnesz, „agresszív” és gyorsasági. A Mozgás Éjszakáján a ’fitnesz’ irányzatnak hódolunk és egy szabadidő sportoló számára élményszerűen teljesíthető táv kerül meghirdetésre.

Program:
A görkorcsolyázást a futás útvonalán rendezzük meg. Hangulatos és látványos görkoris gurulás a kivilágított éjszakai Budapesten keresztül a 10,4 km-es távon. Előzetes tapasztalatra nincsen szükség, biztonságos görkoris tudás birtokában bárki részt vehet az eseményen. Ez nem verseny, inkább baráti gurulás egy több száz fős csapatban! A szükséges eszközöket az eseményen a résztvevőknek saját maguknak kell biztosítaniuk. A programon a térd-, csukló-, könyökvédő, valamint sisak viselése ajánlott. Az Ötpróbázók számára a teljesített táv a GeoGo alkalmazással igazolható, így Ötpróba pontot ér.

A gyülekező a Szépművészeti Múzeum előtti rajthelytől a Zielinski hídon át a Kós Károly sétányig tart. A különböző távok teljesítői egyszerre indulnak el. Az útvonalon két frissítőpont lesz. A Szépművészeti Múzeum mellett, az Állatkerti körúton lesz információs sátor, öltöző és ruhatár.

Részvételi szabályzat

21:35 – 21:45
TÉRKÉP
REGISZTRÁCIÓ
Kerekesszékes futam (1 km) – Rajt: Szépművészeti Múzeum előtt

RÉSZLETEK

A részvétel ingyenes!

Kerekesszékes futam a Mozgás Éjszakáján június 16-án, a Hősök terén! Hol máshol?!

Hisszük, hogy ha sportolásról van szó akkor mindenki számára adott a lehetőség, kortól, nemtől és fizikai adottságtól függetlenül.

Éppen ezért az idei évben a Mozgás Éjszakája eseményünkön – a görkorcsolyázás rajtja után – 21:35-kor elindulnak kerekesszékeseink az 1 km-es távon, hogy ők is megtapasztalják az év legnagyobb éjszakai sportfesztiváljának hangulatát gyönyörű fővárosunkban és örömmel, egy közösségként sportolhassanak együtt sok-sok ezer emberrel!

Megtisztelő, hogy Drávucz Rita világ- és Európa-bajnok vízilabdázónk gyönyörű kislánya Flóra, elfogadta felkérésünket és a kerekesszékes futam nagykövete lett.

A WonderFlora & CMT Alapítványról minden infót itt találsz: https://wonderfloraandcmt.hu/

Útvonal: Hősök tere – Andrássy út – Dózsa György út – Verona angyalai utca – Olof Palme sétány (térkép gombra kattintva megtekinthető)

Rajt: a Szépművészeti Múzeum előtti rajtzónából (ide a szervezők jelzésére lehet majd bemenni a várakozó zónából)
Várakozó zóna: az Állatkerti körút, Szépművészeti Múzeum és Városligeti Tó között áthaladó szakaszán (gyülekező gombra kattintva megtekinthető)
Rajt időpont: várhatóan 21:40 körül
Parkolás: az Állatkerti körút, Szépművészeti Múzeum és Városligeti Tó között áthaladó szakaszán, a Múzeum felőli oldalon. (parkolás gombra kattintva megtekinthető)
Behajtás: mivel 18 órától a Hősök Tere le lesz zárva – kizárólag az Állatkerti körútról és a Gundel Károly útról lehetséges mozgássérült kártya felmutatásával. (behajtás gombra kattintva megtekinthető)
Visszajutás a célból a parkolóhoz: a Csónakázó tó bejáratától a járdán. A Zielinski hídnál a zebránál kérjük figyelembe venni az úttesten haladó görkorcsolyázókat, futókat, kerékpárosokat és csak a segítők jelzésére áthaladni az úttesten.
Mosdó/WC: a területen mozgássérült mobil WC-k lesznek kihelyezve.

TÉRKÉPGYÜLEKEZŐBEHAJTÁSPARKOLÁS

21:15 – 02:00

5.5 km – 1 pont
TÉRKÉP
Gyalogos éjszakai túra (5,62 km) – Rajt: Promenád (Dózsa György út – Dvorák sétány sarok)

RÉSZLETEK

A részvétel ingyenes!

A gyalogos éjszakai túra során a résztvevők egyénileg vagy csoportosan teljesíthetik a Városligetben kijelölt 5,2 km-es távot a tájékozódási pontok érintésével. Rajtolni folyamatosan lehet 21:15-02:00 között, a rendezvény zárásáig, tehát 04:00-ig szükséges beérkezni. A túrához saját fej- vagy zseblámpára van szükség. Az Ötpróbázók számára a teljesített táv a GeoGo alkalmazással igazolható, így Ötpróba pontot ér.

Az útvonal érinti a sportparkot, a Vajdahunyad várát, a Városligeti tavat, a Magyar Zene Házát, a Zsolnay szökőkutat, a Millenium házát, illetve felmegy a Néprajzi Múzeum tetejére is. Bárkinek ajánljuk, aki szép budapesti helyszínek mellett könnyed testmozgásra vágyik.

Részvételi szabályzat

22:15 – 00:00

7 km – 1 pont
11 km – 2 pont
TÉRKÉPEK

Futás (3330 m – rövidtáv, 7070 m – középtáv, 11320 m – hosszútáv) – Rajt: Szépművészeti Múzeum előtt

RÉSZLETEK

A részvétel ingyenes!

Éjszakai élményfutás a Városligetben és az Andrássy úton a Mozgás Éjszakáján. A kezdők és a kisebb távot kedvelők 3,3 a hosszabb távot választók 7 vagy 11,3 kilométeres távon élvezhetik az éjszakai sportolás varázsát. A futás során valamennyi táv résztvevői egyszerre indulnak el. Ki-ki belátása, edzettségi szintje, felkészültsége és kedve szerint addig a pontig fut el a kijelölt útvonalon, ami megfelelő és teljesíthető számára. Az Ötpróbázók számára a teljesített táv a GeoGo alkalmazással igazolható, így Ötpróba pontot ér.

A gyülekező a Szépművészeti Múzeum előtti rajthelytől a Zielinski hídon át a Kós Károly sétányig tart. A különböző távok teljesítői egyszerre indulnak el. Az útvonalon két frissítőpont lesz. A Szépművészeti Múzeum mellett, az Állatkerti körúton lesz információs sátor, öltöző és ruhatár.

Részvételi szabályzat

00:15 – 02:30

20 km – 1 pont
TÉRKÉP
Kerékpározás (20,1 km) – Rajt: Szépművészeti Múzeum előtt

RÉSZLETEK

A részvétel ingyenes!

Hangulatos és látványos kerékpáros túra a kivilágított éjszakai Budapesten keresztül 20,1 km-es távon. A gurulás során érintjük a Petőfi hidat, a Budai alsórakpartot, a Margit hidat és még számos esti fényárban pompázó budapesti helyszínt. Előzetes tapasztalatra nincsen szükség, biztonságos kerékpáros tudás birtokában bárki részt vehet az eseményen. Ez nem verseny, inkább baráti tekerés egy több ezer fős bringás csapatban! A szükséges eszközöket az eseményen a résztvevőknek saját maguknak kell biztosítaniuk. A tekerés alatt sisak viselése ajánlott!

A gyülekező a Szépművészeti Múzeum előtti rajthelytől a Zielinski hídon át a Kós Károly sétányig tart. Felszerelés tekintetében a KRESZ előírásai a mérvadóak. Kérjük, figyeljék és tartsák be a szervezők utasításait! Külön kérés, hogy a Lánchídon történő áthaladás közben nem szabad leszállni a kerékpárról.

Részvételi szabályzat

Amennyiben a futás, kerékpározás, görkorcsolyázás, éjszakai gyalogtúra programokon veszel részt és szeretnél érte Ötpróba pontot/pontokat kapni, rendelkezned kell Ötpróba és GeoGo regisztrációval!

21:15 – 04:00 óra között:

Latin táncok – Hősök tere

RÉSZLETEK

Sportág bemutatása:A salsa Kubából indult világhódító útjára és divatot teremtett minden kontinensen, így hazánkban is. Napjainkra a glóbusz egyik legkedveltebb tánca lett. Pikáns, érzéki tánc sok vidámsággal fűszerezve. Az utca emberének tánca, ezért könnyű megtanulni! Minden korosztály táncolja. A legjobb kikapcsolódás pároknak és egyedülállóknak egyaránt. Közösségi élmény – Vidám, szórakoztat, kikapcsol – Önbizalmat és magabiztosságot ad – Kortalan – Egy életre szóló hobbi!

Program: Salsaparty, közben animációk minden órában. Salsa, bachata, merengue és egyéb kubai táncok.
A Mozgás Éjszakáján a SalsaTropical Tánciskola Csapatával bulizhatsz. A SalsaTropical az országban elsőként alakuló, olyan tánciskola, ami kimondottan az eredeti, autentikus kubai salsa tanítására jött létre Budapesten 1998-ban. A party közben minden órában lesz animált kubai salsa táncoktatás. A salsa mellett egyéb karibi táncokat is tanítunk, mint pl. a dominikai merengue és bachata.

Tanáraink: José Rey (Kuba), Kiss Beáta (HUN)

Zumba – Hősök tere
Korfball – Hősök tere

RÉSZLETEK

A részvétel ingyenes!

Program: Világító állványok, LED-es labdák, vidám animátorok. Ez lesz az éjszakai korfball. Két pályán mennek majd a meccsek, melyekre Te is bejelentkezhetsz. Hozd a barátaidat, játsszatok együtt, egy csapatban vagy éppen egymás ellen.
Sportág bemutatása: A korfball egy kosárlabdához hasonlító labdajáték, ahol alapelv a vegyes felállás, ugyanis a labdajátékok között egyedülálló módon itt egy csapatban játszanak nők és férfiak. A sportág kifejlesztője egy amszterdami testnevelő tanár, Nico Broekhuysen, aki a különböző testi adottságú játékosok egyenlő eséllyel történő küzdelmét tartotta elsődlegesnek. Minden csapatba azonos számú férfi és női játékos kerül, és mindenkinek személyes, azonos nemű védője van. Így kerülhető el, hogy nagyobb testi erőfölényhez jussanak a csapatok. A korfballt téglalap alakú pályán játsszák, ahol mindkét térfélen egy-egy kosár található, egy 3,5 m magas rúd tetején. Pontot (korfot) szerezni pedig úgy lehet, ha egy játékos beletalál a labdával az ellenfele kosarába.

Tollaslabda – Hősök tere

RÉSZLETEK

A részvétel ingyenes!

Program: Tollaslabdázz velünk szabadtéren a kivilágított Hősök terén! Ezen az éjszakán közel 3000 m2-en lehet majd ingyenesen játszani. Ütőket és labdát biztosítunk, csak a jókedvet kell magaddal hoznod!
Sportág bemutatása: A tollaslabda több ezeréves múltra tekint vissza. Versenyszerűen 1872-ben játszották először Badminton fürdővároskában – innen a sportág angol neve. Életkortól függetlenül bárki számára könnyen elérhető, mert nem szükséges hozzá folyamatos edzés és gyakorlás, a felszerelés pedig kifejezetten olcsó. Főleg szélcsendes időben, szabadtéren, teljesen kötetlen formában jó játszani. A labda különleges tollazásának köszönhetően más labdákhoz viszonyítva sokkal hamarabb veszít sebességéből, ezért ez a játék kiválóan fejleszti a reflexeket és a taktikai gondolkodást.

Lábtoll-labda – Hősök tere

RÉSZLETEK

A részvétel ingyenes!

Program:Lábtoll-labdázz velünk a Hősök terén ezen az éjszakán. A lábtoll-labda mellett kipróbálhatod a shuttleballt és a sepaktakraw-t is, a játékszereket mi biztosítjuk és az alapok elsajátításában is segítünk.

Sportág bemutatása:A lábtoll-labda kínai eredetű játék, legalább kétezer éves múltra tekint vissza, de Kelet-Ázsia sok országában található hozzá hasonló labdajáték, például a tajvani eredetű shuttleball vagy a maláj sepaktakraw. A lábtoll-labda neve sok mindent elárul magáról, egy gumikorongba tűzött toll-labda, amelyet a kéz kivételével minden testrésszel, jellemzően lábbal kell a levegőben tartani. Egyedül is szórakoztató és fárasztó tud lenni, de az az igazi, amikor 160 centiméteres háló fölött zajlik a játék. A gyakorlottak fej fölötti rúgásokkal, akrobatikus elemekkel, leütésekkel is operálnak. Szabadtéren szélcsendes időben élvezhető leginkább a játék, amely fejleszti a mozgáskoordinációt, a reflexeket és a koncentrációt.

Spinning – Hősök tere

RÉSZLETEK

A részvétel ingyenes!

Program: A Mozgás Éjszakáján a Spinning Hungary csapata 100 bringával egymást követő 50 perces órákkal folyamatosan hajnalig várja az edzeni vágyókat.
Sportág bemutatása: A Spinning® a világ első, eredeti és mind a mai napig legnépszerűbb indoorcycling edzésprogramja. A Spinning® ízig-vérig kerékpáros edzésprogram, és mint ilyen, az egyik legkiválóbb kardioedzés. Elsősorban és mindenekelőtt az állóképességet, azaz a szív-és keringési rendszer munkavégző képességét fejleszti, miközben a test legnagyobb izomcsoportjait mozgatja meg. Egyik legnagyobb előnye, hogy minden résztvevő a saját edzettségi szintjének és céljainak megfelelően tud tekerni, miközben a Spinning® óra összes résztvevője élvezheti a csoportos edzések semmihez nem fogható inspiráló erejét, pozitív hangulatát.
Részletes program:
23:00-23:50 Hajdu Gergő – SPINNING®
00:00-00:50 Gergye Laura – SPINNING®
01:00-01:50 Somogyi Zsolt – SPINNING®
02:00-02:50 Lukovszki Boglárka – SPINNING®
03:00-03:50 Gyulai Barbi – SPINNING®

Fitnesz – Hősök tere

RÉSZLETEK

A részvétel ingyenes!

Program: Idén ismét streetfitness! A Mozgás Éjszakáján óránkénti váltásban a Fitness Akadémia vezető oktatóinak csoportos óráin vehetnek részt az aerobik szerelmesei.
Sportág bemutatása: A fitnesz egy sok sportágat magában foglaló életforma, amely a jó kondíció, az egészséges életmód és az esztétikus külső elérését tűzi ki célként. Amerikából indult hódító útjára, egyik jól ismert, korai formája az aerobik. Mára azonban a fitnesz dinamikusan felfejlődött, rengeteg eszközös és eszköz nélküli, egyéni és csoportos tevékenységgel bővül megállás nélkül. A sportolni vágyók egyéni céljaik szerint választhatnak az alakformáló, erősítő, táncos és egyéb mozgásformák közül.
Részletes program:
21:15-22:00 EDO: Total Body
22:15-23:00 EDO: Dance Aerobik
23:15-0:00 Mező Kata: FUNKY
0:15-1:00 Mező Kata: Dinamikus pilates
1:15-2:00 Werner Evely: Dance Fitness
2:15-3:00 Werner Evely: Mobility-stretching

Ergométeres evezés – Hősök tere

RÉSZLETEK

A részvétel ingyenes!

A sorbanállás elkerülésének érdekében időpontra szóló sorszámot kapnak az érdeklődők.

Program:
A Mozgás Éjszakáján a Magyar Evezős Szövetség csapata (köztük válogatott versenyzők) 11 db evezős ergométerrel várják a evezés szárazföldi változatát (és magukat) kipróbálni vágyókat, 20 percenkénti kezdéssel lebonyolított, kb. 15 perc időtartamú erőt és állóképességet egyaránt fejlesztő edzésre.

Sportág bemutatása:
Az evezés a világ egyik legegészségesebb sportja, amely a test összes izmát erősíti, a keringési rendszert nagy mértékben fejleszti, mindemellett összetettségénél fogva magas szintű mozgásélményt nyújt, rengeteg kalóriát éget és nem sérülésveszélyes, így korhatár nélkül űzhető. Szárazföldi változata az evezős ergométerezés. Ennek a sportnak a kipróbálására nyújt lehetőséget az itt levezetett 15 perces feladatsor. A részvétel előképzettséget nem igényel és az intenzitást mindenki a saját erőnléte alapján választhatja meg. A vállalkozó kedvűek kipróbálhatják magukat egy 500 m-es táv időre leevezésével is.

Részletes program:
Kezdési időpontok: 21:00; 21:20; 21:40; 22:00; …03:40.

Program tartalma: 5 perc mozgástanulás + 9 perc intervall edzés + 1 perc levezetés.

Emellett egy külön ergométer áll rendelkezésre az 500 m-es rekorddöntésekre.

Parkour (akadálysport) – Hősök tere

RÉSZLETEK

A részvétel ingyenes!

Sportág bemutatása:
Hogy mi a parkour?
A parkour egy elképesztően látványos, egyre divatosabb viszonylag újkeletű sportág, melynek alapvető lényege, hogy a sportoló ‘A’ pontból ‘B’ pontba a lehető legkreatívabb és/vagy a leggyorsabb módon tudjon eljutni. Egy másik értelmezés szerint a parkour maga a mozgás művészete, hiszen a sportág űzőinek a feladata, hogy a mindenfajta környezeti adottság kihasználásával, bármilyen helyen vagy környezetben képesek legyenek a sportolásra. A parkourban minden mozogni vágyó ember korosztálytól, nemtől és előképzettségtől függetlenül megtalálhatja a saját maga kihívásait, leküzdendő feladatait.
Hazánkban egyenlőre egy helyen a HOP-ban (Hall of Parkour Hungary) található meg a parkour, ahol a jól felkészült edzők segítségével bárki belekóstolhat az akrobatika rendkívül szerteágazó világába.

Street hockey – Hősök tere

RÉSZLETEK

A részvétel ingyenes!

Program: 3-4 fős csapatok játszhatnak egymás ellen hockey felszerelésben, utcai cipőben.

Jóga – Liget és sportpark

RÉSZLETEK

A részvétel ingyenes!

Program: Az éjszaka során a jógaórákra 21 óra 15 perctől óránként tudsz becsatlakozni.
Lehetőséged lesz kipróbálni nyújtó, ellazító vagy dinamikusabb, erősítő jellegű, sőt akár speciálisan futóknak, kerékpározóknak összeállított órákat is. A gyönyörű jógapózok gyakorlása mellett hatékony légzőgyakorlatokkal és a feltöltődést segítő relaxációval érheted el a testi-szellemi-lelki harmóniát.

Ha van jógamatracod, hozd magaddal! Ha nincs, az sem baj, a jógás sátorban adunk egyet kölcsön. Ám mivel a matracok száma korlátozott, ezért a kiválasztott foglalkozás előtt időben érkezz a helyszínre és jelentkezz be!
Légy akár kezdő, akár gyakorlott a jógamatracon tarts velünk a puha pázsiton a csillagok alatt, felejthetetlen lesz!
Bemutatkozás: A Magyar Jógaoktatók Szövetsége 2006-ban alakult azzal a szándékkal, hogy minőségbiztosítási rendszert hozzon létre, amely segít eligazodni az egyes jógaoktatók és jógaoktató képzések sokszor nehezen összevethető színvonalának, képzettségi szintjének megítélésében. Ezzel kívánjuk biztosítani azt, hogy a jóga iránt érdeklődők biztonságos közegben, hiteles és szakértő oktatóktól tanulhassanak.
Célunk a hazai jógaoktatók összefogásának és együttes fellépésének támogatása a minőségi jógaoktatás érdekében. Az összefogással erősíteni kívánjuk az egység tudatot, a testvériséget a különbözőségek helyett. A minőség alatt a jóga ősi értékeinek megőrzését értjük a jógaoktatásban, mellyel hozzájárulunk az emberiség testi-szellemi-lelki jólétéhez és a világbékéhez.
Sportág bemutatása: A jóga Indiából származó ősi, a gyakorlaton alapuló egyetemes bölcseleti rendszer, amely az ember testi, lelki, szellemi, szociális és spirituális kiteljesedését szolgálja.
Bármilyen élethelyzetben segíthet a jógapózok, légzőgyakorlatok, relaxációs és meditációs gyakorlatok alkalmazása, mert a jóga egészen egyszerűen az egyensúlyra törekszik. Legyen szó akár stresszmentesítésről, kimerítő fizikai aktivitás utáni regenerálódásról, az erőnlét, a koncentrációs képesség vagy a testi és szellemi teljesítőképesség fejlesztéséről – a jóga ott hat, ahol szükséged van rá. A jóga önmagában is megállja a helyét, de kiváló kiegészítője és támogatója lehet bármely mozgásformának is.
Részletes program:
21:15-22:05 Sárig Hajnalka: Iyengar Jóga gyakorlás pozitív hatásai a faszciára
22:15-23:05 Szaraszvatí Keserű Aranka: Nyújtó, ellazító jellegű jógaóra a Sivánanda jógatradícióban
23:15-00:05 Rácz Gigi: Dinamikus jógaóra
00:15-01:05 Tóth Baranyi Tamara: Nyújtó jellegű jógaóra
01:15-02:05 Lágler Krisztián: Kezdő Astanga Vinyásza Jóga
02:15-03:05 Czeglédy Csaba: Power! – Erősítő jógaóra
03:15-04:00 Adamik Viktória: Tenyeres-talpas jógaóra

Harcművészetek – Városligeti Sportcentrum

RÉSZLETEK

A részvétel ingyenes!

Program: A résztvevők az ELTE–BEAC Harcművészeti Szakosztály edzőinek vezetésével ismerkedhetnek meg közelebbről a keleti és nyugati harcművészetek több ágával. Az érdeklődők a helyszínen kiválaszthatják, hogy melyik edzésen szeretnének részt venni, a keményebb és a lágyabb stílusok, állóharcok vagy földharc is elérhető lesz. Például: Muay Thai, Brazil Jiu Jitsu, Északi Hét Csillag, Imádkozó Sáska Kung Fu, és Aikido Kick Boksz.

Sportág bemutatása:

Brazil Jiu Jitsu – BJJ:

A Brazil jiu jitsu egy földharc központú küzdősport, melyben nincsenek ütések, rúgások. Bár a küzdelmek állásból indulnak, ahonnan sok judoban is látott technikát lehet alkalmazni, azonban nem ér véget a földrevitel/leszorítás után. Különböző feladásra kényszerítő technikák segítségével próbáljuk a földön „dominálni” a küzdelmet. Ilyen technikák a különböző fojtások, kar és lábfeszítések, csuklófeszítések, bokacsavarások.

A BEAC BJJ edzéseit Váradi Erzsébet U21-es Világbajnok, Grappling Európa bajnoki 2. helyezett versenyző, edző vezeti, aki jelenleg lila öves a sportágban. Segédedzője, aki csakúgy mint Erzsébet sportösztöndíjas az ELTE-n, a szintén a ZR Team Budaörs csapat tagja Miskei Ferenc (BJJ-kék öv).

Kung fu:

Szeretettel várunk Benneteket, a programban megjelölt időpontokban! Próbáljátok ki a TaiChi testet-lelket lazító, feltöltő mozgását, a Chikung egészségmegőrző gyakorlatok megújító erejét, az Északi 7 Csillag Imádkozó Sáska Kung fu sokszínű pusztakezes, fegyveres harci mozgását, önvédelmét.

Várunk Benneteket a Tung Harcművészeti Sportegyesület mestereivel, oktatóival az ELTE-BEAC Harcművészeti Szakág Kung fu Szekciója nevében, hogy legyen egy életre szóló élmény a Mozgás Éjszakája rendezvény Részetekre is!

SifuLiszka László, Magyarországi Stílusvezető

Muay Thai:

A „nyolc végtag tudománya”, Thaiföld ezeréves harcművészete!

Nemtől és kortól függetlenül mindenki számára nyitottak és hasznosak az edzések. Nagy figyelmet fordítunk a helyes, és nagyon alapos nyújtásra.

A prevenció és az egészségminőség javítása a cél, ízületi sérülteknek kifejezetten ajánljuk.
Mindenkinek az aktuális szintjéhez mérten van maximalizálva az edzés nehézsége, sokáig vagyunk a komfortzónán kívül, viszont az edzés végén mámoros, örömteli hangulatban hagyjuk el a tatamit. A különféle kombinációk gyakorlása közben nagy mértékben javul a koncentráció képességünk, a koordinációnk, még jobban szinkronizálódik a bal és a jobb agyféltekénk. Mivel a gyakorlatok nagyon intenzívek, minden izomcsoportot megmozgatunk, ennek következtében a keringési rendszerünk is folyamatosan erősödik.

Olyan technikákat sajátíthatunk el, melyek akár egy nem kívánatos, veszélyes szituációban segíthetnek, hogy megvédjük önmagukat.

De ami talán a legfontosabb, hogy ezen letisztult harcművészet művelése alázatra, tiszteletre és egymás megbecsülésére tanít minket.

SawadeeKrap!

Sebők Máté
ELTE-BEAC Muay Thai szakágvezető

Részletes program:
21:15-22:15 Muay Thai, Sebők Máté
22:15-23:15 Goju Ryu Karate, Női önvédelem, Novák Dóra
23:15-00:15 Brazil Jiu Jitsu, Váradi Erzsébet, Miskei Ferenc
00:15-01:15 Box Grád Attila, Rozgonyi Áron
01:15-02:15 Goju Ryu Karate, Női önvédelem, Novák Dóra
02:15-03:15 Brazil Jiu Jitsu, Váradi Erzsébet, Miskei Ferenc
03:15-04.15 Muay Thai, Sebők Máté

Streetball – Városligeti Sportcentrum

RÉSZLETEK

A részvétel ingyenes!

Program: A Mozgás Éjszakáján a jelentkezők két pályán játszhatnak egész éjjel folyamatos játékvezetéssel és mini bajnokságokkal.
Sportág bemutatása: A streetball a kosárlabdázás őshazájából, az Amerikai Egyesült Államokból indult el hódító útjára. Grundon, utcán és parkolókban játszották és játsszák ma is ezt a 3-3 elleni játékot egy palánkra. A streetball elsősorban a tömegek és nem a profik játéka, bárki beszállhat, nincsenek bonyolult szabályok – az egyetlen cél a sportszerűség, az élvezet, a szórakozás, az egészségmegőrzés és a játék. Sokan az NBA sztárjai közül is ebből a közegből nőtték ki magukat a világ minden táján ismert és elismert kosarasokká.

Boulderezés (falmászás) – Városligeti Sportcentrum

RÉSZLETEK

A részvétel ingyenes!

Program: A Városliget új sportparkjának kisméretű boulder falán előképzettség nélkül is mindenkinek lehetősége nyílik kipróbálnia magát ebben a sportágban.
Sportág bemutatása: A boulderezés a falmászás azon formája, ahol a fókusz a technikailag és fizikálisan komplexebb mozgássorokon van a magasság leküzdésével szemben. Az esetlegesen leeső mászót a földre helyezett vastag szivacsok védik meg a sérülésektől. Teremben és szabadban egyaránt gyakorolható, alacsony eszközigényű sport. A boulderezéssel megszerezhető a sziklamászáshoz és falmászás többi válfajához szükséges erőnlét és technikai tudás, valamint fejleszti a koncentrációs és problémamegoldó képességet is.

Sakk – Városligeti Sportcentrum

RÉSZLETEK

A részvétel ingyenes!

Program: A sok fizikai sport mellett megpihenésképpen leülhettek játszani egyet ezzel a játékkal. Kérhettek tanácsot a játszma elején, legyen szó spanyol vagy olasz megnyitásról, vagy akár francia védelemről, vagy esetleg a vége felé egy izgalmas bástyavégjátékról. Lehet játszani a barátokkal, vagy akár más sportolóval is, aki épp arra jár. Ha pedig egy két érdekességre, trükkre lennél kíváncsi, akkor kérdezz bátran minket. Ez a játék a világ legelterjedtebb játéka a go mellett. Legyen számodra is egy kis szellemi felfrissülés ez a nagyszerű játék!
Sportág bemutatása: A sakkjátékot két játékos játssza egymás ellen a négyzet alakú, nyolc sorra és nyolc oszlopra felosztott sakktáblán, 16–16, azaz összesen 32 bábuval. A két játékos bábui határozottan eltérő színűek. A színek elnevezése világos, illetve sötét. Köznapi értelemben véve a sötét játékos bábui fekete színűek, míg a világoséi általában fehérek vagy világosbarnák (utóbbi főleg akkor, ha a bábukat fából készítették). A játékosok felváltva lépnek, és mindkettejük célja, hogy a másik fél király nevű figuráját a játékszabályok szerint bemattolják, (azaz megtámadják, mégpedig úgy, hogy a támadást ne tudja elhárítani).

Teqball – Városligeti Sportcentrum

RÉSZLETEK

A részvétel ingyenes!

Program: Ezt az innovatív futball alapú sportágat 2 asztalon lehet majd kipróbálni az idei Mozgás Éjszakáján, egyéni, illetve páros játék formájában.
Sportág bemutatása: A teqball egy futballalapú, látványos sport, amit egy speciálisan meghajlított asztal körül játszanak. A játékosok között nincs fizikai kontaktus, és az asztalt sem szabad megérinteni, így az ütközésekből, durva belépőkből származó sérüléseket ki lehet zárni. A teqball nem versenytársa a focinak, sőt: magabiztossá teszi a játékosokat, fejleszti a levegő-levegő játékot és a döntéshozatali képességet is. A teqball magyar innováció, kreatív ötletgazdája Borsányi Gábor, aki régebben sokszor focizott pingpongasztalon. A pingpongasztal vízszintes kialakítása miatt a labda sokszor nem pattant úgy, hogy a játék élvezetes legyen. Borsányi úgy gondolta, ha az asztalt meghajlítanák, az ív segíthetné a labda lábhoz való pattanását. Több év fejlesztés után Huszár Viktor segítségével fejlesztették ki az első teqball asztalt 2014-ben. A sportot hivatalosan Budapesten, 2016. október 18-án mutatta be Ronaldihno brazil futballista, a teqball egyik nagykövete.

Street Workout – Városligeti Sportcentrum

RÉSZLETEK

A részvétel ingyenes!

Program: Ezt a népszerű utcai sportágat a Városliget új sportparkjának HardBodyHang kondiparkjában profi edzők és versenyzők segítségével ismerheted meg. Bemutatók, egyéni gyakorlási lehetőség, valamint tanácsadás vár, ha ezt a sportágat választod a Mozgás Éjszakáján!
Sportág bemutatása: A street workout a saját testsúlyos edzés alapjaira épülő, szabadtéri parkokban végezhető sport, amely a klasszikus alapgyakorlatokra (fekvőtámasz, húzódzkodás, tolódzkodás, guggolás) helyezi a hangsúlyt. Ezért bármilyen edzettségi és erőnléti szinten bátran be lehet kapcsolódni. Ráadásul ez a mozgásforma a pénztárcát is kíméli, hiszen az edzési lehetőség szó szerint az utcán hever. A profibbak akrobatikus és freestyle elemekkel is tarkítják az edzésprogramjukat, ami kifejezetten látványossá teszi a sportágat.
Részletes program:
A foglalkozásokat Veszprémi Nikolett, Szarka Ákos street workout képzésének elvégzett edzője, a Thor Gym Újbuda edzője vezeti. Szarka Ákos, a Tight Hold mozgásrendszer alapítója, személyi edző, oktató, világbajnoki bronzérmes, többszörös világkupa dobogós street workout versenyző, világszövetségi koordinátor, a világszövetség freestyle bírói testületének elnöke.
21:30-22:30
Street workout kezdőknek: A leghatékonyabb sportági bemelegítési gyakorlatok, emberi mozgásminták saját testsúllyal úgy, mint a fekvőtámasz, guggolás, vagy húzódzkodás rávezető gyakorlatai, és a törzserősítés lehetőségei.
22:30-23:00
Street workout kezdő erőelemek: avagy, milyen látványos elemeket lehet megtanulni akár kezdőként, és milyen rávezető-gyakorlatokkal érhetőek el.
23:30-01:00
Street workout kezdőknek: A leghatékonyabb sportági bemelegítési gyakorlatok, emberi mozgásminták saját testsúllyal úgy, mint a fekvőtámasz, guggolás, vagy húzódzkodás rávezető gyakorlatai, és a törzserősítés lehetőségei.
01:00-01:30
Street workout kezdő erőelemek: avagy, milyen látványos elemeket lehet megtanulni akár kezdőként, és milyen rávezető-gyakorlatokkal érhetőek el.
02:00-03:00
Street workout kezdőknek: A leghatékonyabb sportági bemelegítési gyakorlatok, emberi mozgásminták saját testsúllyal úgy, mint a fekvőtámasz, guggolás, vagy húzódzkodás rávezető gyakorlatai, és a törzserősítés lehetőségei.
03:00-03:30
Street workout kezdő erőelemek: avagy, milyen látványos elemeket lehet megtanulni akár kezdőként, és milyen rávezető-gyakorlatokkal érhetőek el.

KIÁLLÍTÓK

Budapest 2023 Atlétikai Világbajnokság – Hősök tere

RÉSZLETEK

A Mozgás Éjszakájáról az év legnagyobb sporteseményére? IGEN!

A 2023-as budapesti atlétikai világbajnokságra a Mozgás Éjszakájának résztvevői 50%-os kedvezménnyel juthatnak be!Tudtad, hogy augusztus 19. és 27. között Budapesten rendezik a világ idei legnagyobb sporteseményét? A 2023-as budapesti atlétikai világbajnokságra a világ minden tájáról érkeznek szuperhősök, hogy ámulatba ejtsék a közönséget teljesítményükkel! Neked is ott helyed a lelátón! Ismerd meg a vb-t és az atlétikát a Mozgás Éjszakáján, mozogj, sportolj, válj te is szuperhőssé, és gyere féláron az atlétikai vb-re!

Mit kell ehhez tenned?

Keresd a részvételt igazoló kódokat a Mozgás Éjszakáján a regisztrációnál és máris tiéd az 50%-os kedvezmény a világbajnokság belépőjegyeinek árából. A szórólapon található kóddal tudod majd igazolni a https://hetkoznapihos.hu/ oldalon, egy gyors regisztráció után, hogy részt vettél és sportoltál a Mozgás Éjszakáján és megkapod a kedvezménykupont, amivel jegyet tudsz venni a VB-re.Pörgess a szerencsekerékkel a világbajnokság standján és további ajándékokat nyerhetsz!

Ne szalaszd el a lehetőséget, éld át az atlétika legnagyobb szuperhőseinek felejthetetlen csatáját augusztusban a Nemzeti Atlétikai Központban!

Merkapt Zrt. – Hősök tere
ProBody Stúdió – Hősök tere

RÉSZLETEK

Csapatunk tagjai mind magasan képzett szakemberek, akik kivétel nélkül több éves tapasztalatot tudhatnak maguk mögött a sportolói rehabilitációban és prevencióban, sportegyesületekkel, szervezetekkel álltak vagy jelenleg is állnak munkakapcsolatban.

Egytől egyig hiszünk az állandó tanulásban, ezért rendszeresen részt veszünk továbbképzéseken, hogy tudásunk a lehető legaktuálisabb legyen.

A szakmaiság és a profizmus mellett kiemeljük, hogy mindannyian csapatjátékosok vagyunk: azok, akik velünk dolgoznak nem csak egy terapeuta, de egy egész szakmai stáb segítségével fejlődhetnek.

SZOLGÁLTATÁSAINK:

 • sportrehabilitáció
 • prevenció
 • állapotfelmérés
 • manuálterápia
 • kiegészítő terápiák (flossing, kinesio tape, köpöly, ultrahang)
 • masszázs

Látogass el standunkra június 16-án, a Mozgás Éjszakáján!

Semmelweis Egyetem Egészségügyi Menedzserképző Központ – Olof Palme sétány

RÉSZLETEK

Két sportág kipróbálása között keresd standunkat, ahol

 • szájszkennerrel kiegészült szájüregi szűrésen és szájhigiénés tanácsadáson vehetsz részt, hogy mindig őszinte legyen a mosolyod;
 • életmód kockázat-felméréssel és életmód tanácsadással támogatjuk, hogy még többet tegyél az egészségedért;
 • testösszetétel vizsgálattal és funkcionális mozgásminta szűréssel segítünk a számodra leginkább megfelelő mozgásforma kiválasztásában;
 • csatlakozhatsz Európa legnagyobb dohányzás ellenes civil kezdeményezéséhez egy egészségesebb társadalom eléréséért;
 • továbbá UV lámpás ellenőrzés segítségével elsajátíthatod a tökéletes kézmosás technikáját is!

Találkozzunk a Hősök terén június 16-án!

MTSE Sportmedicina Központ – Olof Palme sétány
Nemzeti Népegészségügyi Központ – Olof Palme sétány

RÉSZLETEK

Mennyire ismered a tested? Tudod, hol van szükség izomépítésre és hol kellene még a zsírból lefaragni?

A Nemzeti Népegészségügyi Központ szűrési csapata Inbody-készülékekkel végzett testösszetétel-elemzéssel várja a sportolás közben megpihenő látogatókat a Hősök terén.

Az ingyenes vizsgálattal megismerheted tested izom-zsír összetételét és az eredmények alapján személyre szabott egészségmegőrzési tanácsokkal folytathatod tested karbantartását.

Keresd az NNK standját a Mozgás Éjszakáján!

Magyar Paralimpiai Bizottság, FODISZ – Olof Palme sétány

RÉSZLETEK

Fogyatékosnak lenni nem azt jelenti, vesztesnek lenni!

A Magyar Paralimpiai Bizottság és FODISZ szervezésében parasportolók is részt vesznek a Mozgás Éjszakáján és arra buzdítanak mindenkit, akik mozgásukban, látásukban, hallásukban vagy esetleg értelmükben akadályozottak, jöjjenek el és vegyenek részt ezen a nagyszerű eseményen. A Mozgás Éjszakáján többféle sportmozgással is megismerkedhetnek a részvevők, épek és fogyatékossággal élők együtt kereshetik meg a számukra megfelelő mozgásformát.

Diswake SE – Olof Palme sétány

RÉSZLETEK

Hiszünk abban, hogy a mozgás élménye mindenkié, kortól, nemtől és fogyatékosságtól függetlenül és a legjobb, ha együtt sportolhatunk. A Diswake SE a mozgás-, hallás-, és látássérült emberek számára biztosítja az extrém wakeboardozás élményét, amit a Mozgás Éjszakáján ti is megismerhettek. Sátruknál quizzel készülnek és a helyesen kitöltők között ingyen wakeboard tanuló órát sorsolnak ki, amelyet az Omszk Wakeobard Centrumban lehet majd lecsúszni!

A kerekesszékes futamon drukkoljatok a Diswake Teamnek IS!

Paraktív Alapítvány-Normafa Síiskola – Olof Palme sétány
WonderFlora & CMT Alapítvány – Olof Palme sétány

RÉSZLETEK

A WonderFlora & CMT Alapítvány alapítója, kuratóriumának tagjai és az Alapítvány létrehozásához és működtetéséhez segítséget nyújtó személyek, önkéntesek közös munkájával, az érintettek képviseletével a Charcot-Marie-Tooth elnevezésű genetikai rendellenességet kívánjuk megismertetni Magyarországon, elsődlegesen Flóra fejlesztésén keresztül.

Fő törekvésünk, hogy a CMT-vel élőknek segítséget nyújtsunk és egy közösséget alakítsunk ki Magyarországon. Szeretnénk a hazai és külföldi tapasztalatokat, kutatásokat megismerni és megismertetni, valamint a kapcsolatokat kiépíteni, amelyek a betegség kezelésével kapcsolatos protokollok kialakítását elősegíthetik.

Az Alapítványunk elsődleges célja Flóra fejlesztésének biztosítása.

További főbb céljaink:

 • a CMT sokszínű tüneteinek megismerése és megismertetése
 • a nemzetközi szervezetek által elérhető információk és tudományos kutatások feltárása, fordítása
 • hazai és külföldi szervezetekkel való kapcsolatok kialakítása és fenntartása
 • innovatív fejlesztési lehetőségek és fejlesztést segítő eszközök felkutatása
 • az állapotjavulást elősegítő, speciális étrendhez szükséges szakmai javaslat megismerése és megismertetése
 • sorstársak felkutatása, az esetek megismerése
 • társadalmi integráció elősegítése
 • sportolási lehetőségek feltérképezése
 • fejlesztő központokkal és szakemberekkel együttműködések kialakítás

LÁSS Egyesület – Olof Palme sétány
Sports and Move – Olof Palme sétány
Bike Café – Olof Palme sétány

RÉSZLETEK

A Bike Cafe Kerékpárüzlet állomása a Mozgás Éjszakáján rengeteg izgalmas meglepetéssel várja az érdeklődőket. Általános tájékoztatást nyújtunk, kerékpározással kapcsolatos kérdéseidet szívesen megválaszoljuk és expressz szervizeléssel is segítünk, hogy biztonságosan tekerhess tovább. Ellenőrizzük a keréknyomásod, felpumpáljuk a kereked, ezen kívül lánc olajozást és kisebb fékállítást is vállalunk a helyszínen.

Az éjszaka folyamán a minőségi High5 energiaszeletek osztogatásával igyekszünk mindenkit fitten tartani. Szükség is lesz az extra energiára, hiszen egy izgalmas görgőversennyel is készülünk, ahol óránként megjutalmazzuk a leggyorsabban tekerőket értékes Abus és BBB Cycling termékekkel!

Ha pedig egy kis aktív pihenésre vágynál az éjszaka során, ugorj be hozzánk egy élénkítő párbajra, hiszen még egy csocsóasztallal is kedveskedünk nektek!

Azért is érdemes benézni hozzánk, mert 15%-os kedvezményt nyújtó Bike Cafe kuponokkal várunk mindenkit, hiszen minket a Mozgás Éjszakája után is megtaláltok. Széles kínálattal, minőségi termékekkel várunk szeretettel, immáron megújult, kibővült üzletünkben.

22:30 – 04:00 óra között:

Kispályás labdarúgás – Városligeti Sportcentrum

RÉSZLETEK

A részvétel ingyenes!

Program: A Mozgás Éjszakáján a focizni vágyók 22:30-tól egy pályán játszhatnak folyamatos játékvezetéssel.

Sportág bemutatása: Hobbi és profi sport is egyben a kispályás, 5+1–es foci. Egy kapus és öt mezőnyjátékos. A kispályás foci, mely több ponton különbözik nagypályás társától, mint tömegsport az 1960-as években jelent meg Magyarországon. Az 5+1-es rendszerű kispályás focinál a nagy pályás labdarúgás szabályaira támaszkodnak, de kialakítottak speciális szabályokat a kispályás játék sajátosságaira vonatkozólag. Azokat a szabályi kérdéseket, amelyeket a helyi szabályok nem tartalmaznak, minden esetben, a nagy pályás játékszabályokban rögzített elvek felhasználásával ítélik meg a játékvezetők. A focipályák mérete 20 x 40 m, és 2 x 3 m-es kapura játsszák. A pálya talaja lehet salak, beton, parketta, műfű, melyek közül az ízületek, izmok egészségének megőrzése céljából a műfű a legideálisabb. A szabályoktól függően egy csapatban 5 + 1 vagy 4 + 1-es felállási lehetőség van, azaz öt játékos és egy kapus, vagy 4 játékos és egy kapus felállásban. Az 5+1-es kispályás focinál a cserék folyamatosak, számuk korlátlan, nem kell jelezni, de egy időben nem lehet 6 főnél több játékos a pályán. A cserét végre lehet hajtani, ha a labda játékban és játékon kívül van egyaránt.

HELYSZÍNTÉRKÉP

STREETFOOD

Mutatjuk mire készülhetsz, ha megéhezel a Mozgás Éjszakáján!

A város legkedveltebb pizzájával csillapíthatod az éhségedet a PizzaMe foodtruckban, vagy ehetsz egy különleges BlueMonkey Hotdogot, igyál hozzá egy Hoptop kraftüditőt, a Hopsodát, fojtsd le egy csípős sülttésztával a Nissin standján, hozzá egy kis vitaminpótlásra kóstold meg az Eisberg salátáit és ha ez még mindig nem elég, tolj rá egy pulledporkot a Flyfood truckban!

A foodtruckokat megtalálod az Olof Palme sétányon (kivéve az Eisberg salátáit, amik a Hősök terén várnak).

HASZNOS INFORMÁCIÓK

Megközelítés

Ha a Városligetbe jössz autóval, a legkényelmesebben a Múzeum Mélygarázsban tudsz parkolni, amelybe a Dózsa György útról lehet behajtani, a Damjanich és a Dvořák sétány kereszteződésben. A Mélygarázsban elektromos autó töltésre is van lehetőség és bankkártyával is lehet fizetni a parkolásért. Bővebb információ: https://ligetbudapest.hu/latogatoknak/muzeum-melygarazs

Mosdó használat

Javasoljuk, hogy az indulás előtt csatlakozz a Liget+ közösséghez! Neved és email címed megadásával ingyenes regisztrálhatsz, melyért cserébe azonnal ingyen wifi-t (a Városliget területén), számos gasztro egységben 10% kedvezményt, valamint díjmentes wc használatot kapsz 4 mosdóban (a Városligeti Nagyjátszótéren, a Városligeti Sportcentrumban, az Ifjúsági sportpályák mellett és a Ballon-kilátó mellett található sárga, kör alakú épületekben).

Csatlakozom a Liget+ közösséghez! Liget+ regisztráció (ligetplusz.hu)

Öltöző használat

A Városligeti Sportcentrumban női, férfi és akadálymentes öltözők vehetők igénybe a Liget+Sport tagsággal rendelkezők számára. Ha sokszor jössz sportolni a Városligetbe, érdemes kiváltani a Liget+ Sport tagságot, így a fizetős sportpályákat (Városligeti Miniaréna és Kosárlabda Miniaréna) is féláron foglalhatod!

Kiváltom a Liget+Sport tagságot! Liget+Sport (ligetplusz.hu)

Helyszínek, sportpályák bemutatása

Városligeti Sportcentrum

A Városliget megújítása során kiemelt figyelmet fordítunk a testmozgásra, és egészséges életmódra ösztönző lehetőségesek kialakítására a parkban. Ennek egyik legfontosabb lépéseként hoztuk létre az új Városligeti Sportcentrumot, ami a főváros egyik legsokoldalúbb sportközpontja lett.

Itt a focitól a kosárlabdán át egészen a gördeszkázásig, közel egy tucat sportágban próbálhatjátok ki magatokat modern és biztonságos körülmények között, kényelmetekről pedig női, férfi és akadálymentesített öltözők, illetve ivókutak, kerékpártárolók gondoskodnak.

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

Hol lesz a rendezvény?

A Mozgás Éjszakájára Budapest szívében, a Hősök terén és a gyönyörűen felújított Városligetben kerül sor. A sportágak listájánál részletes infót találsz arról, hogy melyik helyszínen melyik sportot próbálhatod ki.

Mikor kezdődik a rendezvény és meddig tart?

A Mozgás Éjszakáján sötétedéstől hajnalig 22 különböző sportágat próbálhatsz ki ingyenesen. A rendezvény 21 órától másnap reggel 4 óráig tart.

Kell-e vennem belépőjegyet?

Nem: a rendezvény ingyenes. Az Ötpróba pontszerző sportágak teljesítésének igazolása a GeoGo alkalmazással történik.

Hol tudok regisztrálni?

A sportágakra nem szükséges regisztrálnod, az Ötpróba pontszerző sportágak teljesítését a GeoGo alkalmazással szükséges igazolnod, amennyiben szeretnél Ötpróba pontot kapni érte. De bármelyik sportot is szeretnéd kipróbálni, kérjük, hogy előzetesen a Facebook eseményben jelezd részvételed a Mozgás Éjszakáján, mert ezzel segíted a szervezők munkáját.

Akkor is jöhetek, ha korábban soha sem sportoltam?

Természetesen. A Mozgás Éjszakájával éppen az az egyik célunk, hogy azok is átéljék a mozgás örömét, és elkezdjenek rendszeresen sportolni, akik eddig nem tették. Fiatalok, idősek, kanapéfüggők, kezdők és újrakezdők: mindenkit szívesen látunk!

Hogy találok oda a helyszínre?

Tarts arra, amerre a tömeg megy, de a weboldalon térképeket is találsz.

Hozzak-e magammal sporteszközöket, vagy a helyszínen biztosítjátok őket?

A sportágak többségéhez minden szükséges eszközt biztosítunk. Bringával, a hosszú távú görkorcsolyához korival és a túrához fejlámpával (vagy zseblámpával) azonban nem tudunk szolgálni, ezért mindenképpen hozd el a sajátodat. A tollashoz ütőket és labdákat biztosítunk. De ha már hozzászoktál a saját felszerelésedhez, akkor érdemes azt magaddal hoznod.

Mit hozzak magammal?

A családodat, a barátaidat és jókedvet! Esetleg frissítőt, szőlőcukrot, bár ezek beszerzésére a helyszínen is lesz lehetőséged.

Hol juthatok frissítőhöz?

A rendezvény központi részén a büfében lehet frissítőt, ennivalót vásárolni.

Hogyan öltözzek?

A kiválasztott sportág(ak)hoz illő, kényelmes öltözet ajánlott. Javasoljuk, hogy hozz magaddal egy pulóvert vagy kabátot is, hátha hűvösebbre fordulna az idő hajnalban.

Lesz-e ruhatár?

A ruhatárat a Vajdahunyad vára bekötő útján a görkorcsolya, futás, kerékpár rajtjához közel találod.

Lesz-e öltöző, és lehet-e zuhanyozni a helyszínen?

Öltöző sátort a futás rajtjánál találsz, zuhanyzó nem áll rendelkezésre a helyszíneken.

Van-e lehetőség a futással, túrázással, görkorcsolyázással és kerékpározással megszerezhető Ötpróba-pontok beszámítására?

Az Ötpróba pontszerző sportágak teljesítését a GeoGo alkalmazással tudod igazolni, melyhez elengedhetetlen, hogy Ötpróbázóként GeoGo regisztrációval is rendelkezz, melyet ingyenesen meg tudsz tenni a www.geogo.hu weboldalon. Az Ötpróba azonosítódat mindenképp tüntesd fel a profilodban, hogy a pontokat jóváírhassuk Neked!

Mi az az Ötpróba, és miért érdemes taggá válnom?

Az Ötpróba programban 8 különböző sportágban való teljesítéssel gyűjthetsz pontokat, amiket garantált, egyedi, kereskedelmi forgalomban nem kapható, Magyarock ajándékokra válthatsz be. Az Ötpróba Párizsba ciklus június elsején indult és 2024 nyaráig tart. Az eseménynaptárban évente több mint 150 pontszerző rendezvény található. További információ és regisztráció: https://otprobaparizsba.hu/

Még nem vagyok Ötpróba-tag, de szeretnék pontokat szerezni az Mozgás Éjszakáján. Mit kell tennem?

1. Regisztrálj az Ötpróba programba itt.
2. Válaszd ki azt a sportágat vagy azokat a sportágakat, amelyekben szeretnél pontot szerezni.
3. Regisztrálj a GeoGo-ra, hogy a teljesítésed igazolni tudd.
3. Gyere el a Mozgás Éjszakájára, teljesítsd a kiválasztott távot vagy távokat, és már járnak is neked a pontok!

Lesz –e kerékpártároló?

Igen, lesz. A tároló használata ingyenes, de nem őrzött. Kérjük, hogy hozd el a saját lakatodat!

Meddig hagyhatom ott a kerékpáromat a tárolóban?

A bringatárolók bontása 04:00-kor kezdődik. Az ott tárolt kerékpárokat a jelzett időpontig el kell távolítani – utána a tárolót lebontjuk.

Kötelező –e a bringás sisak viselése?

Nem, de ajánlott. Sisakban sokkal nagyobb biztonságban tekerhetsz a nagy forgatagban!

Lesz–e elsősegélynyújtás?

A helyszínen több mentőautó lesz és egy elsősegélynyújtó sátor is felállításra kerül.